Steinmeier: UE nu retrage ofertele şi sprijinul pentru Republica Moldova. Mingea e în terenul Chişinăului

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, luni, că UE nu-şi va retrage nici ofertele făcute şi nici sprijinul pentru R. Moldova, dar mingea este în terenul Chişinăului, noul guvern având răspunderea de a decide cât de determinat este să meargă pe calea reformelor.

215 afișări
Imaginea articolului Steinmeier: UE nu retrage ofertele şi sprijinul pentru Republica Moldova. Mingea e în terenul Chişinăului

Steinmeier: UE nu retrage ofertele şi sprijinul pentru Republica Moldova. Mingea e în terenul Chişinăului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat care sunt şansele R. Moldova de apropiere de UE, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, luni, la Bucureşti, că noul Guvern de la Chişinău are răspunderea "de a decide cât de determinat este să meargă pe calea reformelor".

"Dacă majoritatea care sprijină Guvernul va permite continuarea pe această cale, asta trebuie să vedem, noi sperăm să fie aşa. În ceea ce ne priveşte nu ne vom retrage niciuna dintre ofertele făcute şi nici sprijinul. Ca să spun aşa, mingea este în terenul Moldovei", a declarat Steinmeier, în cadrul unei conferinţe comune cu ministrul român de Externe.

Bogdan Aurescu a declarat că, după vizitele recente ale preşedintelui Klaus Iohannis la Chişinău şi ale ministrului moldovean de Externe, Natalia Gherman, la Bucureşti, există speranţa "că acest guvern îşi menţine calea proeuropeană, îşi menţine dorinţa de a realiza procesul de reforme în spirit european, îşi menţine dorinţa de a aplica strict Acordul de Asociere şi de Liber Schimb".

"Aşteptăm împreună să vedem care sunt dovezile concrete ale acestui angajament", a mai spus ministrul român de Externe.

El a subliniat că summitul Parteneriatului Estic de la sfârşitul lunii mai de la Riga coincide cu aproximativ 100 de zile de guvernare pentru noul guvern de la Chişinău, astfel că este "un moment foarte potrivit de bilanţ de etapă, inclusiv cu elemente legate de aplicarea acordurilor de Asociere şi de Liber Schimb".

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici