Străzi pustii, gropi, gunoaie şi câini maidanezi: Cum arată Soci la o lună de la Jocurile Olimpice de iarnă - GALERIE FOTO

La doar o lună de la Olimpiada de iarnă de la Soci, când 6.000 de atleţi au fost găzduiţi pentru un eveniment în care Putin a investit 50 de miliarde de dolari, staţiunea seamănă acum mai degrabă cu un oraş fantomă, dovadă stând străzile pustii, câinii vagabonzi şi drumurile cu gropi.

25427 afișări
Imaginea articolului Străzi pustii, gropi, gunoaie şi câini maidanezi: Cum arată Soci la o lună de la Jocurile Olimpice de iarnă - GALERIE FOTO

Străzi pustii, gropi, gunoaie şi câini maidanezi: Cum arată Soci la o lună de la Jocurile Olimpice de iarnă - GALERIE FOTO (Imagine: Alexander Valov/ dailymail.co.uk)

Deşi autorităţile din Rusia insistă asupra faptului că au asigurat o moştenire decentă oraşului Soci, imaginile de acolo fac să fie greu de imaginat că staţiunea de la Marea Neagră va mai fi vreodată o atracţie turistică de talie internaţională, apreciază dailymail.co.uk.

Nicio cheltuială nu a părut să fie prea mare pentru transformarea anostului orăşel cu aspect sovietic într-o staţiune de ski de talie mondială. Zeci de hoteluri şi alte facilităţi de cazare au apărut rapid, aeroportul a fost îmbunătăţit şi o nouă cale ferată a fost construită pentru 8 miliarde de dolari.

GALERIE FOTO

Potrivit Human Rights Watch, 2000 de familii au fost mutate în acest proces, dintre care nu toate au primit şi sume compensatorii. Aproximativ 40 de hoteluri au fost construite şi altele 15 renovate în speranţa că Soci avea să devină o destinaţie turistică pentru tot anul.

În ciuda costurilor şi a eforturilor astronomice (unele hoteluri nici măcar nu au fost terminate), condiţiile de cazare i-au dezamăgit pe atleţii şi jurnaliştii străini, care au povestit despre scurgerile din canalizări, apa "prea periculoasă pentru a fi folosită pe faţă", lipsa podelelor şi camerele lăsate fără clanţă la uşă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici