SUA condamnă vehement lansarea de către Teheran a unei rachete care a transportat un satelit militar: „Iranul trebuie tras la răspundere”

Iranul va trebui să ofere explicaţii pentru lansarea de către Gardienii Revoluţiei, o "organizaţie teroristă", a unei rachete care a transportat un satelit militar, afirmă secretarul de Stat american, Mike Pompeo, acuzând regimul de la Teheran de încălcarea rezoluţiilor ONU.

1245 afișări
Imaginea articolului SUA condamnă vehement lansarea de către Teheran a unei rachete care a transportat un satelit militar: „Iranul trebuie tras la răspundere”

SUA condamnă vehement lansarea de către Teheran a unei rachete care a transportat un satelit militar: Cred că Iranul trebuie tras la răspundere pentru ce a făcut

"Cred că Iranul trebuie tras la răspundere pentru ce a făcut. Este o tentativă de lansare a unui satelit de către o organizaţie militară pe care Statele Unite au desemnat-o organizaţie teroristă", a declarat Mike Pompeo într-o conferinţă de presă, potrivit agenţiei de presă Reuters şi cotidianului Le Figaro.

"Iranienii au afirmat permanent că programele de sateliţi sunt separate de orice aspect militar, subliniind că sunt programe pur comerciale. Lansarea de astăzi demonstrează că noi aveam dreptate să denunţăm programele ascunse", a continuat secretarul de Stat american, acuzând Administraţia de la Teheran de încălcarea rezoluţiilor Naţiunilor Unite.

Iranul a anunţat miercuri lansarea cu succes a primului satelit militar. Comandantul Gardienilor Revoluţiei a salutat lansarea cu succes a satelitului militar "Noor". Satelitul a fost lansat cu o rachetă Ghased, fiind plasată pe orbită la altitudinea de 425 de kilometri, informează agenţia IRNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici