SUA confirmă patru cazuri de infectare cu E.coli şi unul suspect

Statele Unite au confirmat existenţa a patru cazuri de infectare cu bacteria E.coli la cetăţeni americani care au vizitat oraşul german Hamburg.

202 afișări
Imaginea articolului SUA confirmă patru cazuri de infectare cu E.coli şi unul suspect

SUA confirmă patru cazuri de infectare cu E.coli şi unul suspect (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În Statele Unite au fost confirmate patru cazuri de infectare cu bacteria E.coli şi mai există un caz suspect. Dintre cele cinci persoane, patru au fost de curând la Hamburg, unde probabhil au avut contact cu bacteria", a comunicat Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC).

"Nu a fost raportat niciun deces", precizează CDC.

Epidemia de E.coli a provocat moartea a 38 de persoane în Europa, dintre care 37 în Germania.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 3.300 de persoane au fost infectate cu E.coli în 14 state europene, în Statele Unite şi Canada.

Originea epidemiei a fost identificată la seminţe germinate provenind de la o fermă bio din nordul Germaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici