SUA îl expulzează pe ambasadorul Ecuadorului, după publicarea unei telegrame WikiLeaks

Statele Unite au decis joi să îl expulzeze pe ambasadorul Ecuadorului, în reacţie la o măsură similară luată împotriva reprezentantei americane la Quito, în urma difuzării de către WikiLeaks a unei note stânjenitoare pentru Washington, a anunţat Departamentul de Stat.

63 afișări
Imaginea articolului SUA îl expulzează pe ambasadorul Ecuadorului, după publicarea unei telegrame WikiLeaks

SUA îl expulzează pe ambasadorul Ecuadorului, după publicarea unei telegrame WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Subsecretarul de Stat adjunct pentru America Latină, Arturo Valenzuela, l-a sunat pe ambasadorul ecuadorian Luis Gallegos joi dimineaţă, pentru a-l informa despre această decizie, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

"Decizia nejustificată a Guvernului ecuadorian de a o declara persona non grata pe ambasadoarea (americană la Quito Heather) Hodges nu ne-a lăsat altă opţiune decât să luăm o măsură reciprocă", adaugă comunicatul.

"Ambasadorul Gallegos trebuie să părăsească Statele Unite cât mai repede", continuă textul.

Washingtonul a suspendat de asemenea o reuniune bilaterală prevăzută în iunie, reafirmând însă că Statele Unite continuă să dorească "o relaţie pozitivă" cu această ţară.

Guvernul ecuadorian a anunţat marţi că a cerut plecarea ambasadoarei Statelor Unite după difuzarea de către WikiLeaks a unei telegrame în care aceasta afirma că preşedintele Rafael Correa a numit un comandant al poliţiei ştiind că este corupt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici