SUA reduc sancţiunile economice impuse Cubei din timpul mandatului lui Trump. Ce relaxări vor fi adoptate

  • Statele Unite au convenit să relaxeze anumite măsuri economice dure impuse Cubei din timpul mandatului preşedintelui Donald Trump
  • Conform noilor măsuri aprobate de administraţia Biden, procesarea vizelor pentru cubanezi şi vizitele către insulă se numără printre beneficii
  • Totodată, plafonul sumelor trimise de către emigranţi acasă la familii în Cuba va fi eliminat
232 afișări
Imaginea articolului SUA reduc sancţiunile economice impuse Cubei din timpul mandatului lui Trump. Ce relaxări vor fi adoptate

Sursa foto: Profimedia

Conform noilor măsuri aprobate de administraţia Biden, restricţiile privind sumele de bani trimise de migranţi şi călătoriile către insulă vor fi relaxate. Procesarea vizelor americane pentru cubanezi va fi, de asemenea, accelerată.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că această mişcare va permite cetăţenilor cubanezi să aibă o viaţă liberă.

Relaxarea sancţiunilor va duce la eliminarea plafonului pentru sumele alocate migranţilor de a trimite familiilor rămase în Cuba. Anterior, migranţii au fost împiedicaţi să trimită mai mult de 1.000 de dolari la fiecare trei luni.

Ministrul de externe al Cubei a salutat anunţul şi a spus că relaxarea restricţiilor a marcat „un mic pas în direcţia cea bună”, după ce fostul preşedinte Donald Trump a anulat acordurile încheiate de administraţia Obama pe motiv că au fost semnate cu un regim opresiv care nu nespectă drepturile omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici