SUA şi alte naţiuni aliate analizează posibilitatea de a instrui piloţi militari ucraineni. Kievul speră să achiziţioneze avioane de vânătoare F-15 şi F-16

Statele Unite şi naţiunile aliate încep să examineze posibilitatea instruirii piloţilor militari ucraineni în cadrul unui efort pe termen lung de a ajuta Ucraina să îşi reconstituie forţele aeriene, informează agenţia Reuters.

295 afișări
Imaginea articolului SUA şi alte naţiuni aliate analizează posibilitatea de a instrui piloţi militari ucraineni. Kievul speră să achiziţioneze avioane de vânătoare F-15 şi F-16

"Se doreşte configurarea unui plan pe termen lung despre construirea unei forţe aeriene care să corespundă necesităţilor viitorului", a afirmat generalul Charles Brown, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene din SUA, într-un discurs rosit la Forumul de securitate Aspen, în statul Colorado.

Forţele Aeriene ucrainene speră să achiziţioneze la un moment dat avioane de vânătoare F-15 şi F16, de fabricaţie americană.

Afirmaţiile generalului american intervin la o zi după ce membri ai Camerei Reprezentanţilor au propus un proiect prin care să fie alocate fonduri de 100 de milioane de dolari pentru instruirea piloţilor militari ucraineni.

Generalul Brown nu a făcut niciun comentariu pe tema proiectului de lege, dar a subliniat că instruirea militarilor ucraineni este o problemă complexă, care necesită plecarea piloţilor din Ucraina pentru a se antrena în Statele Unite între două şi patru luni.

Şeful Statului major al Forţelor Aeriene din SUA a sugerat că Ucraina ar putea apela şi la alte ţări membre NATO, care au experienţă în trecerea de a avioanele militare sovietice la cele occidentale. "Sunt destul de încrezător că există unii parteneri NATO care au făcut acest lucru şi care au deprins o pregătire care poate fi de folos pentru ucraineni pentru a-i ajuta să facă cel mai bine această tranziţie", a subliniat Brown.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici