SUA şi Marea Britanie semnează un acord istoric privind inteligenţa artificială

  • Statele Unite şi Marea Britanie au semnat un acord istoric privind inteligenţa artificială.
  • Sunt primele ţări care cooperează în mod oficial cu privire la modul de testare şi evaluare a riscurilor generate de instrumentele bazate pe inteligenţă artificială.
1499 afișări
Imaginea articolului SUA şi Marea Britanie semnează un acord istoric privind inteligenţa artificială

Acordul, semnat luni la Washington de ministrul britanic al Ştiinţei, Michelle Donelan, şi de secretarul american al Comerţului, Gina Raimondo, stabileşte modul în care cele două guverne vor combina cunoştinţele tehnice, informaţiile şi talentele privind siguranţa inteligenţei artificiale, notează Financial Times.

Acordul reprezintă primul acord bilateral din lume privind siguranţa inteligenţei artificiale şi vine în contextul în care guvernele fac presiuni pentru o reglementare mai strictă a riscurilor existenţiale ale noilor tehnologii, cum ar fi utilizarea acestora în atacuri cibernetice dăunătoare sau în proiectarea de arme biologice.

"Anul viitor este momentul în care trebuie să acţionăm cu adevărat rapid, deoarece va apărea următoarea generaţie de modele de inteligenţă artificială, care ar putea schimba complet regulile jocului, iar noi nu cunoaştem încă toate capacităţile pe care le vor oferi", a declarat Donelan pentru Financial Times. 

Acordul va permite în mod special noului Institut pentru Siguranţă în Inteligenţă Artificială (AISI) din Regatul Unit, înfiinţat în noiembrie, şi echivalentului său din SUA, care încă nu şi-a început activitatea, să facă schimb de experienţă prin detaşarea de cercetători din ambele ţări.

De asemenea, institutele vor lucra împreună la modul de evaluare independentă a instrumentelor bazate pe inteligenţă artificială construite de companii precum OpenAI şi Google.

Parteneriatul este inspirat de cel dintre sediul central al guvernului britanic pentru Comunicaţii şi Agenţia Naţională de Securitate a SUA, care colaborează îndeaproape în chestiuni legate de informaţii şi securitate.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici