Summitul de la Bruxelles: David Cameron: UE a devenit "prea mare, prea autoritară, prea intruzivă". Ce spun alţi lideri europeni

Uniunea Europeană a devenit "prea mare, prea autoritară şi prea intruzivă", afirmă premierul Marii Britanii, David Cameron, la summitul de la Bruxelles.

1369 afișări
Imaginea articolului Summitul de la Bruxelles: David Cameron: UE a devenit "prea mare, prea autoritară, prea intruzivă". Ce spun alţi lideri europeni

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rezultatul alegerilor europene este un mesaj clar că nu putem ignora şi nu putem continua ca înainte", a declarat Cameron la Bruxelles, conform AFP.

Premierul conservator al Marii Britanii a îndemnat Uniunea Europeană "să se concentreze pe creştere economică şi pe crearea de locuri de muncă".

Francois Hollande: Europa trebuie să înţeleagă rezultatul euroalegerilor din Franţa

Europa trebuie să înţeleagă ce s-a întâmplat în Franţa, unde alegerile europarlamentare au fost câştigate de extrema-dreaptă, afirmă, la Bruxelles, preşedintele francez, Francois Hollande, pledând pentru o "Europă a schimbării".

"Europa trebuie să înţeleagă ce s-a întâmplat în Franţa", a declarat Hollande la reuniunea Consiliului European.

"Dacă în câţiva ani Europa nu va răspunde aşteptărilor, atunci vor exista alte voturi, atât în Franţa cât şi în alte ţări, împotriva Europei", a subliniat Hollade.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici