Sute de imigranţi au fost reţinuţi după violenţele dintr-un centru situat în sudul Bulgariei

Autorităţile bulgare au reţinut 400 de imigranţi în urma violenţelor produse joi seară într-un centru pentru extracomunitari din sudul Bulgariei, anunţă Poliţia, citată de site-ul agenţiei DPA.

1562 afișări
Imaginea articolului Sute de imigranţi au fost reţinuţi după violenţele dintr-un centru situat în sudul Bulgariei

Sute de imigranţi au fost reţinuţi după violenţele dintr-un centru situat în sudul Bulgariei

ndivizii arestaţi la Strasbourg şi Marsilia, a declarat ministrul bulgar de Interne, Rumjana Batschwarowa.

Imigranţii din tabăra situată în oraşul Harmanli au incendiat mobilier şi au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle incendiare, joi seară. Poliţia a ripostat cu tunuri de apă.

Circa 2.000 de imigranţi din cei 3.000 de locatari ai centrului au protestat faţă de izolarea epidemică a taberei şi cer deschiderea frontierei Bulgariei cu Serbia.

"Violenţele au izbucnit joi după-amiază, dar situaţia este sub control. Au loc negocieri", a transmis Ministerul bulgar de Interne.

Săptămâna trecută, mii de imigranţi afgani au protestat în tabăra din oraşul Harmanli după ce presa a relatat că locatarii ar avea boli de piele transmisibile. Protestatarii au cerut închiderea taberei, dar autorităţile au dispus instituirea stării de carantină. Agenţia bulgară pentru Refugiaţi a transmis că informaţiile privind riscul epidemic sunt false.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici