Sute de locuitori din Londra s-au organizat în grupuri de autoapărare

Sute de locuitori din Londra s-au organizat în noaptea de marţi spre miercuri în grupuri de autoapărare, pe străzile din capitala britanică, afectată de patru zile de violenţe.

4456 afișări
Imaginea articolului Sute de locuitori din Londra s-au organizat în grupuri de autoapărare

Sute de locuitori din Londra s-au organizat în grupuri de autoapărare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noaptea a fost calmă la Londra, împânzită de poliţie, dar tensiunea se simţea în continuare.

La Southall, în vestul Londrei, sute de adepţi ai religiei sikh, dintre care unii purtau costume tradiţionale, s-au adunat marţi seara în faţa templului lor, după zvonuri potrivit cărora acesta ar putea deveni ţinta violenţelor.

Ei au organizat patrule pe motociclete şi supravegheau gara locală pentru a observa eventuala sosire a unor persoane care vor să declanşeze violenţe.

La Enfield, arondisment din nordul Londrei puternic afectat de tulburările din nopţile precedente, circa 200 de locuitori patrulau prin cartier pentru a supraveghea străzile.

O înregistare video realizată de un amator şi difuzată miercuri arăta un grup de circa 100 de persoane care scandau "Anglia, Anglia, Anglia", pe o stradă din Enfield.

Grupul a avut anterior o altercaţie cu un tânăr care avea o crosă de hochei, dar situaţia s-a calmat când majoritatea mulţimii a făcut apel la calm.

Un număr similar de suporteri de fotbal s-au adunat la periferia Eltham, unde se zvonea de asemenea că vor veni persoane care urmau să declanşeze violenţe.

"Este un cartier de muncitori albi şi suntem aici pentru a proteja comunitatea noastră", a declarat un tânăr pentru The Guardian.

"Suntem aici pentru a ajuta poliţia. Mama mea este terifiată de ce a văzut la televizor în ultimele trei zile şi am decis că aici nu se va întâmpla aşa ceva", a adăugat el.

În cartierele Hackney şi Kentish Town, din nordul Londrei, mai mulţi comercianţi, majoritatea turci, făceau de gardă în faţa magazinelor lor, unii având arme improvizate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici