Sute de persoane au protestat în Ucraina faţă de exploatarea gazelor de şist de către Chevron

Sute de ucraineni au protestat, joi, în oraşul Lvov (vest) faţă de planurile companiei Chevron de exploatare a gazelor de şist, informează publicaţia GlobalPost.

883 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au protestat în Ucraina faţă de exploatarea gazelor de şist de către Chevron

Sute de persoane au protestat în Ucraina faţă de exploatarea gazelor de şist de către Chevron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sute de manifestanţi s-au adunat în oraşul Lvov, în vestul Ucrainei, denunţând contractul obţinut de grupul energetic american Chevron care prevede exploatarea unor zăcăminte de şist din zona Oleski, ce ar conţine, potrivit prospecţiilor, aproximativ 3.000 de miliarde de metri cubi de gaz.

Însă localnicii sunt preocupaţi de efectele pe care exploatarea gazelor de şist le-ar avea asupra mediului.

Pe pancartele manifestanţilor se putea citi "Preţul gazelor este sănătatea copiilor noştri" şi "Gazele de şist - Cernobîl II".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici