Suveranul Pontif s-a recules la Zidul Plângerii - GALERIE FOTO

Papa Benedict al XVI-lea s-a recules marţi dimineaţă la Zidul Plângerii, principalul loc sfânt al iudaismului şi ultimul vestigiu al celui de-al doilea Templu al lui Solomon, în Ierusalimul de Est.

493 afișări
Imaginea articolului Suveranul Pontif s-a recules la Zidul Plângerii - GALERIE FOTO

Suveranul Pontif s-a recules la Zidul Plângerii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Suveranul Pontif a rămas în faţa Zidului Plângerii câteva minute, după ce pusese un bileţel între pietrele vechi de mii de ani.

Pe bileţel, Benedict al XVI-lea a scris următorul mesaj:

"Dumnezeul veacurilor, în cursul vizitei mele la Ierusalim, în Oraşul Păcii, loc spiritual comun al evreilor, creştinilor şi musulmanilor, îmi exprim bucuria, speranţa şi aspriraţiile, mă gândesc la încercările, suferinţa şi durerile poporului Tău în întreaga lume; Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac şi al lui Iacob, auzi strigătele celor îndureraţi, temători şi descurajaţi, trimite pacea în Ţara Sfântă, în Orientul Mijlociu, ai milă de toţi cei care cheamă numele Tău şi ajută-i să meargă cu smerenie pe drumul dreptăţii şi milei. «Bun este Domnul cu cei ce se încred în El, pentru omul care Îl caută» (Plângerile lui Ieremia, 3. 25).

Benedict al XVI-lea, primul papă care intră în Moscheea Domul Stâncii


Suveranul Pontif a devenit primul papă care a intrat în Moscheea Domul Stâncii, de pe Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al Islamului, din Ierusalimul de Est.

Papa a fost primit la intrarea în moschee de Marele Muftiu al Ierusalimului Mohammed Hussein.

Benedict al XVI-lea a fost văzut punându-şi pantofii roşii în timp ce ieşea din incinta moscheii, după ce i-a scos la intrare, aşa cum prevede obiceiul în locurile musulmane de rugăciune.

Papa va rosti un discurs pe Esplanada Moscheilor în faţa liderilor religioşi musulmani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici