Tânăra care a filmat arestarea şi moartea lui George Floyd a primit cel mai prestigios premiu de presă din SUA

  • Darnella Frazier, o tânără de 18 ani care a filmat arestarea şi asasinarea lui George Floyd la Minneapolis la sfârşitul lunii mai 2020.
  • Darnella Frazier a depus mărturie, la sfârşitul lunii martie, în timpul procesului lui Derek Chauvin, ofiţerul de poliţie care a fost condamnat pentru asasinarea lui George Floyd.
885 afișări
Imaginea articolului Tânăra care a filmat arestarea şi moartea lui George Floyd a primit cel mai prestigios premiu de presă din SUA

Foto: Profimedia

Darnella Frazier, o tânără de 18 ani care a filmat arestarea şi asasinarea lui George Floyd la Minneapolis la sfârşitul lunii mai 2020, a primit vineri un Premiu Pulitzer special, cele mai prestigioase premii de jurnalism din Statele Unite, notează Le Figaro.
 
Juriul Pulitzer a adus un omagiu celei care ieşise în acea zi din casă pentru a merge la un curs şi s-a trezit în faţa scenei întâmplător, dar „a arătat cu curaj uciderea lui George Floyd, un videoclip care a generat demonstraţii împotriva brutalităţii poliţiei din întreaga lume.” 
 
Acest lucru „subliniază rolul crucial al cetăţenilor în căutarea adevărului şi dreptăţii”, a precizat juriul. „Nu l-am cunoscut pe acest om (...), dar ştiam că viaţa lui contează,” a scris Darnella Frazier pe pagina sa de Facebook la un an de la moartea lui George Floyd, pe 25 mai.
 
Darnella Frazier a depus mărturie, la sfârşitul lunii martie, în timpul procesului lui Derek Chauvin, ofiţerul de poliţie care a fost condamnat pentru asasinarea lui George Floyd.
 
Procuratura a solicitat 30 de ani de închisoare pentru Derek Chauvin, care îşi va primi sentinţa pe 25 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici