Ţările UE riscă să fie vizate de ATACURI comise de Al-Qaida sau de indivizi radicalizaţi: "Mă tem de un atac de amploare"

Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să intensifice măsurile pentru combaterea terorismului, în contextul riscurilor comiterii unor atentate de către reţeaua Al-Qaida sau de indivizi radicalizaţi, avertizează surse din cadrul serviciilor de spionaj şi politicieni.

2860 afișări
Imaginea articolului Ţările UE riscă să fie vizate de ATACURI comise de Al-Qaida sau de indivizi radicalizaţi: "Mă tem de un atac de amploare"

Ţările UE riscă să fie vizate de atacuri comise de Al-Qaida sau de indivizi radicalizaţi - surse

"Există motive de preocupare şi pentru a fi extrem de vigilenţi", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate, sub protecţia anonimatului.

"Reţeaua Al-Qaida este slăbită, dar poate organiza un atac contra Occidentului pentru a demonstra că încă există. Aceste preocupări sunt împărtăşite de serviciile de informaţii, în special de către MI5" (Serviciul britanic de informaţii interne), adaugă oficialul.

"Mă tem de un atac de amploare comis de Al-Qaida. Însă cea mai mare ameninţare este terorismul individual", confirmă eurodeputatul francez Arnaud Danjean, fost membru al serviciilor de spionaj.

"Problema cu grupul terorist Stat Islamic nu este că ar comite vreun atentat, ci că îi inspiră pe alţii", adaugă Danjean, avertizând că există în continuare riscul unor atentate precum cele din Franţa, soldate cu 17 morţi.

Potrivit serviciilor de spionaj, peste 3.000 de europeni radicalizaţi au devenit membri ai grupurilor teroriste din Siria şi Irak.

Uniunea Europeană este pe cale de a elabora un plan pentru combaterea terorismului, care va fi analizat pe 29-30 ianuarie, la reuniunea miniştrilor de Interne şi ai Justiţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici