Tensiuni în Italia. Giuseppe Conte renunţă la mandatul de premier desemnat

Preşedinţia de la Roma a anunţat duminică seară că Giuseppe Conte a renunţat la mandatul de premier desemnat al Italiei, în contextul tensiunilor privind persoana nominalizată la şefia Ministerului Economiei şi Finanţelor, informează presa internaţională.

1324 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Italia. Giuseppe Conte renunţă la mandatul de premier desemnat

Tensiuni în Italia. Giuseppe Conte renunţă la mandatul de premier desemnat

Preşedintele italian Sergio Mattarella a semnalat în mai multe rânduri că nu este de acord cu nominalizarea pentru funcţia de ministru al Economiei şi  Finanţelor a lui Paolo Savona, un politician cunoscut pentru opoziţia sa faţă de Zona euro şi Germania.

Giuseppe Conte, desemnat miercuri să formeze un nou guvern, era susţinut de coaliţia formată din partidul eurosceptic Liga Nordului şi formaţiunea antisistem Mişcarea Cinci Stele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici