TENTATIVĂ de atac cu bombă, la o cazarmă a armatei belgiene. Poliţia a arestat un suspect

Un bărbat mascat a încercat să comită un atac cu bombă asupra unei cazărmi a armatei belgiene din oraşul Flawinne, dar a reuşit să fugă după ce soldaţii belgieni au deschis focul împotriva lui, relatează presa locală, citată de BBC News Online. Poliţia belgiană a arestat un suspect în urma incidentului.

1845 afișări
Imaginea articolului TENTATIVĂ de atac cu bombă, la o cazarmă a armatei belgiene. Poliţia a arestat un suspect

TENTATIVĂ de atac cu bombă, la o cazarmă a armatei belgiene. Poliţia a arestat un suspect (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

UPDATE 14:55 - Poliţia belgiană a arestat un suspect după atac

Poliţia belgiană a arestat un suspect după ce un bărbat mascat şi înarmat a intrat cu maşina în porţile unei cazărmi militare din apropierea oraşului Namur, situat în sudul Belgiei, relatează BBC News Online.

Soldaţii belgieni au deschis focul luni după ce un bărbat mascat a intrat cu maşina în porţile cazărmii, dar acesta a reuşit să fugă. Procurorii au precizat că nicio persoană nu a fost rănită în urma atacului, comis la Flawinne, în apropierea oraşului Namur, din sudul Belgiei.

Ulterior, maşina a fost găsită abandonată în apropiere şi un suspect a fost reţinut, a declarat un procuror. Motivul atacului nu este deocamdată clar, dar oficialii belgieni au precizat că atacatorul este cunoscut.

"Individul tocmai a fost arestat. Nu există niciun indiciu că ar fi şi alţii implicaţi", a afirmat procurorul Vincent Macq.

Anterior, un oficial aprecia că atacul asupra unei cazărmi este "de neînţeles", întrucât "acolo sunt multe arme pentru a riposta".

Presa locală relata iniţial că un presupus dispozitiv exploziv ar fi fost găsit în interiorul maşinii folosite de atacator, însă oficialii nu au putut confirma această informaţie.

O academie de poliţie a fost evacuată în urma atacului, potrivit presei locale.

În ianuarie, poliţia belgiană a ucis doi bărbaţi într-un raid antiterorist, la numai o săptămână după atacurile teroriste de la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici