Terminalul aeroportului din Doneţk este în continuare sub controlul forţelor ucrainene

Forţele ucrainene ocupau în continuare, marţi, terminalul aeroportului din Doneţk, după ce l-au abandonat luni pe cel din Lugansk, însă presiunea separatiştilor proruşi se intensifică.

682 afișări
Imaginea articolului Terminalul aeroportului din Doneţk este în continuare sub controlul forţelor ucrainene

Terminalul aeroportului din Doneţk este în continuare sub controlul forţelor ucrainene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La câteva sute de metri de barajele rebelilor, pe clădirea avariată a aeroportului Prokofiev, drapelul Ucrainei este arborat în continuare, iar apărătorii săi trag focuri de avertizare către persoanele care se apropie prea mult, focuri de arme automate fiind auzite în mod regulat.

În noaptea de 25 spre 26 mai, separatiştii proruşi au intrat în aeroportul din Doneţk, de unde nici un avion nu a mai putut decola. La scurt timp, forţele ucrainene l-au bombardat, permiţând recucerirea acestuia.

Însă rebelii proruşi au reuşit să-şi intensifice presiunea, astfel că forţele ucrainene rămase în zonă par acum încercuite. Acestea deţin controlul total în sud, însă în nord situaţia este mai tensionată.

În zona terminalului, pagubele sunt considerabile, putând fi văzute maşini arse în totalitate sau distruse de gloanţe şi schije de obuze, clădiri comerciale arse sau prăbuşite.

Un ofiţer rebel din batalionul prorus Vostok apreciază că mai sunt doar câteva sute de combatanţi loiali Kievului pe aeroport. "Soldaţii armatei au arborat drapelul alb şi au plecat. Dar mai rămân mercenari, în special polonezi", consideră acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici