Teste negative de Ebola în Spania pentru două dintre cele şase cazuri supravegheate

Primele teste în vederea detectării virusului Ebola efectuate asupra a două dintre cele şase persoane plasate joi sub supraveghere în Spania au avut rezultate negative, a anunţat vineri Comitetul de supraveghere a situaţiei.

333 afișări
Imaginea articolului Teste negative de Ebola în Spania pentru două dintre cele şase cazuri supravegheate

Teste negative de Ebola în Spania pentru două dintre cele şase cazuri supravegheate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primul este al unui nigerian care a sosit la Madrid joi, de la Paris, la bordul unui avion aparţinând companiei Air France care a fost imobilizat şi dezinfectat ca măsură de precauţie.

Al doilea test este al unei persoane care a fost transportată la 6 octombrie cu ambulanţa cu care a fost transportată singura pacientă spaniolă cu Ebola în prezent, Teresa Romero, precizează Comitetul într-un mesaj postat pe Twitter.

Cele două persoane au fost internate joi la Spitalul La Paz-Carlos III în care primeşte îngrijiri Teresa Romero, a cărei stare de sănătate se ameliorează, în pofida faptului că este considerată în continuare "gravă", potrivit medicilor.

A treia persoană, care prezintă febră, a fost suspusă, de asemenea, unor examene în acest spital. Este vorba despre un cleric care a sosit sâmbătă din Liberia şi care face parte din acelaşi ordin religios ca cei doi misionari spanioli repatriaţi în august şi septembrie şi decedaţi din cauza infectării cu virusul Ebola.

"Este considerat un caz cu risc scăzut, pentru că nu s-a aflat în contact cu persoane contaminate cu Ebola, dat fiind că Spitalul San José din Monrovia, unde activa, este închis de la 1 august", a declarat, citat într-un comunicat Ordinul Spitalicesc Sfântul Ioan al lui Dumnezeu (OHSJD), din care acesta face parte.

Alte trei cazuri se aflau sub supraveghere la Santa Cruz de Tenerife, în arhipelagul spaniol Canare, unde a fost declanşat protocolul de alertă joi, pentru un bărbat sosit în Spania din Sierra Leone pe 9 octombrie şi care prezenta o temperatură mai mare de 37,6 grade Celsius.

Pacientul este unul dintre delegaţii Crucii Roşii spaniole în această ţară şi activa într-un centru de asistenţă pentru bolnavi de Ebola de la Kenema.

Ca măsură de precauţie, doi dintre apropiaţii acestei persoane au fost de asemenea spitalizaţi, deşi nu prezentau simptome.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici