The Sun: Marea Britanie este ameninţată de un val de imigranţi români şi bulgari

Un val de imigranţi români şi bulgari ameninţă Marea Britanie, exercitând presiuni asupra pieţei locurilor de muncă, scrie ziarul The Sun.

1393 afișări
Imaginea articolului The Sun: Marea Britanie este ameninţată de un val de imigranţi români şi bulgari

The Sun: Marea Britanie este ameninţată de un val de imigranţi români şi bulgari (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

Conform legislaţiei Uniunii Europene, peste 29 de milioane de cetăţeni români şi bulgari vor avea dreptul din 2014 să lucreze în Marea Britanie, reaminteşte The Sun.

"Mulţi români şi bulgari deja pot veni în Marea Britanie dacă pot garanta că au obţinut un contract de lucru. Însă mulţi vin deja pentru a lucra ilegal", atrage atenţia publicaţia britanică.

Un muncitor român, Vasile Parafeni, în vârstă de 36 de ani, câştigă 130 de lire (160 de euro) pe zi în Marea Britanie. "Toţi prietenii mei vor veni aici în 2014. De ce nu?", le-a spus el reporterilor The Sun.

The Sun notează că sute de români şi bulgari lucrează ilegal pe şantiere din Marea Britanie, în timp ce mulţi britanici nu găsesc locuri de muncă din cauza crizei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici