The Sunday Times despre Elena Udrea: Da, doamnă ministru, aveţi un portofoliu mare

O parte din fondurile UE pentru România, una dintre cele mai sărace ţări din Uniune, au fost încredinţate Elenei Udrea, un ministru care a pozat în reviste mondene în lenjerie intimă şi care este implicată în scandaluri de corupţie, scrie The Sunday Times în ediţia electronică.

187 afișări
Imaginea articolului The Sunday Times despre Elena Udrea: Da, doamnă ministru, aveţi un portofoliu mare

The Sunday Times despre Elena Udrea: Da, doamnă ministru, aveţi un portofoliu mare (Imagine: Dragoş Cristescu/Mediafax Foto)

Elena Udrea, un parlamentar în vârstă de 36 de ani, căsătorită cu un controversat om de afaceri local, a primit în cadrul Guvernului român portofoliul Dezvoltării regionale.

Udrea, "care a pozat în bikini", scrie publicaţia britanică în articolul intitulat "Da, doamnă ministru, aveţi un portofoliu mare", va administra un buget de circa 3,6 miliarde de euro pentru dezvoltarea locuinţelor, infrastructurii şi turismului în România. Totodată, o anchetă parlamentară, declanşată împotriva ei în timp ce deţinea funcţia de ministru al Turismului, a recomandat deschiderea unei anchete penale pe numele acesteia pentru utilizarea fondurilor publice. Udrea a respins acuzaţiile pe care le consideră motivate politic, iar procurorii au decis că acestea sunt nefondate.

Ea s-a afirmat ca o protejată a preşedintelui Traian Băsescu şi insistă că relaţia lor este "strict profesională", adaugă publicaţia britanică.

"Este scandalos să i se ofere controlul asupra unei importante părţi a fondurilor UE în România", susţine profesoara Alina Mungiu-Pippidi. "Ea are o relaţie specială cu preşedintele, iar profitul firmelor soţului ei a înflorit în actuala administraţie", adaugă ea.

Bruxelles-ul a înfiinţat un sistem de monitorizare pentru combaterea corupţiei în România şi Bulgaria, care au aderat la UE în 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici