Traficul rutier din nordul Germaniei, aproape paralizat din cauza furtunilor de zăpadă - GALERIE FOTO

Traficul rutier din nordul Germaniei era aproape paralizat duminică, după ninsori abundente înregistrate cu o zi înainte, iar aproximativ 200 de şoferi s-au găsit în situaţia de a fi blocaţi în vehiculele lor.

404 afișări
Imaginea articolului Traficul rutier din nordul Germaniei, aproape paralizat din cauza furtunilor de zăpadă - GALERIE FOTO

Traficul rutier din nordul Germaniei, aproape paralizat din cauza furtunilor de zăpadă

"Situaţia, cel puţin în ceea ce priveşte nordul, este dramatică", a declarat Maxi Hartung, expert în transporturi la Automobile-club din Germania (ADAC), potrivit postului de informaţii N-TV.

"Pe autostrada A20, unele persoane au fost blocate timp de mai multe ore", a adăugat ea, precizând că anumite porţiuni din autostradă, care traversează statul regional Mecklenburg-Pomerania occidentală, erau complet blocate.

Pe această autostradă, 167 de persoane au avut nevoie de Serviciile tehnice de salvare, după ce au rămas blocate în vehiculele lor, din cauza unei furtuni de zăpadă începute sâmbătă seara.

În regiunea Luebeck (din nord), mai multe drumuri erau "închise parţial" din cauza zăpezii, potrivit lui Jan Hendrik Wulff, purtător de cuvânt al poliţiei din acest oraş, situat la aproximativ 60 de kilometri de Hamburg.

Întreaga Germanie era acoperită de zăpadă
, în special în nordul şi estul ţării. La Leipzig, în est, stratul de zăpadă a atins 29 de centimetri. În Berlin, el a ajuns la 27 de centimetri, iar în Hamburg la 12 centimetri, potrivit serviciilor meteorologice.

Noi căderi de zăpadă erau prevăzute în această duminică în centrul şi estul ţării. Nordul ar urma în schimb să fie scutit de aceste fenomene şi puternicele rafale de vânt din nord-vest ar urma să piardă din intensitate în timpul zilei. Temperaturile, în uşoară creştere, ar urma să se menţină în intervalul minus şase grade şi plus un grad Celsius.

Germania, acoperită de zăpadă

Traficul aerian rămânea de asemenea perturbat în numeroase regiuni, în special la Frankfurt, al treilea nod aerian din Europa din punct de vedere al numărului de pasageri. Duminică dimineaţă, 61 de zboruri au fost anulate, după 255 cu o zi înainte, a declarat un purtător de cuvânt, Heinz Fass.

Cele trei piste de decolare erau degajate şi pasagerii se confruntau în general cu întârzieri de aproximativ o oră, potrivit purtătorului de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici