Trei adolescenţi din Noua Zeelandă, salvaţi de pescari după ce au plutit 50 de zile într-o barcă

Trei adolescenţi din Noua Zeelandă, care după ce s-au îmbătat au luat o barcă cu motor şi au pornit spre localitatea Fakaofo pentru a ajunge la fata pe care o iubeau, au fost salvaţi de pescari după ce au plutit 50 de zile în largul oceanului, rămânând fără benzină, relatează The Independent.

17 afișări
Imaginea articolului Trei adolescenţi din Noua Zeelandă, salvaţi de pescari după ce au plutit 50 de zile într-o barcă

Trei adolescenţi din Noua Zeelandă, salvaţi de pescari după ce au plutit 50 de zile într-o barcă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tinerii se îndrăgostiseră de o fată pe care au văzut-o în localitatea lor natală, Atafu, la un eveniment sportiv. După ce fata a plecat de pe insulă, cei trei şi-au înecat amarul în alcool şi au decis să fure o barcă şi să pornească spre insula unde locuia tânăra.

Samuel Perez şi Filo Filo, ambii de 15 ani, şi Edward Nasau, de 14 ani, au luat cu ei un sac cu nuci de cocos, bere şi un bidon de benzină. Aceştia au rămas, însă, fără combustibil şi au plutit în derivă aproximativ 800 de mile marine, pierzându-şi speranţa că vor fi găsiţi.

Ei au fost recuperaţi de pescarii unei ambarcaţiuni, miercurea trecută.

Adolescenţii au fost duşi la spital, unde medicii au spus că sunt într-o stare de sănătate remarcabil de bună. Cei trei erau, totuşi, foarte deshidrataţi şi arşi de soare. Ei au povestit că au mâncat peşte crud prins din ocean, pentru a nu muri de foame.

Tinerii au fost inspiraţi în faptele lor de numeroasele legende din zona Pacificului de Sud privind călătorii riscante şi personaje care au parcurs distanţe imense înot, pentru a ajunge la persoana iubită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici