Trei chinezi aflaţi în carantină sunt cercetaţi penal: Au fost văzuţi plimbându-se pe străzile unui oraş din Neamţ

  • Trei chinezi care au intrat în România venind dinspre Shanghai şi au intrat în izolare voluntară au fost văzuţi într-un magazin din Roznov
  • Cei trei sunt cercetaţi penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
  • Nicio persoană de pe teritoriul judeţului nu este infestată cu coronavirus
5438 afișări
Imaginea articolului Trei chinezi aflaţi în carantină sunt cercetaţi penal: Au fost văzuţi plimbându-se pe străzile unui oraş din Neamţ

Trei chinezi care nu au respectat carantina, văzuţi pe străzile din Neamţ

Trei chinezi care au intrat în România venind dinspre Shanghai şi au intrat în izolare voluntară au fost văzuţi într-un magazin din Roznov, judeţul Neamţ. Cei trei sunt cercetaţi penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ a fost sesizată, luni seara, de către Prefectura Neamţ despre faptul că trei persoane din Republica Chineză, care, teoretic se se aflau în izolare voluntară la domiciliu, în realitate au fost văzuţi în timp ce îşi desfăşurau activitatea la o firmă din oraşul Roznov.

„În urma verificărilor efectuate în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ a reieşit că cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, se aflau sub monitorizarea acestora. Totodată, precizăm faptul că, la data de 12 februarie, cei în cauză ar fi pătruns pe teritoriul României, prin punctul de trecere al frontierei Aeroport Henry Coandă, punctul de plecare fiind China – Shanghai”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Dimitrie Mocanu.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Neamţ, din datele oficiale, nicio persoană de pe teritoriul judeţului nu este infestată cu coronavirus.

„În seara zilei de 24 februarie au fost preluate un număr de 4 persoane şi conduse de către lucrători ai Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ în vederea carantinării pentru o perioadă de 14 zile. Conform informaţiilor, aceste persoane au plecat spre România din localitatea Maleo provincia Lodi regiunea Lombardia cu un autoturism personal, în data de 22 februarie ajungând la destinaţie în ziua de 23 februarie”, se arată ăn comunicat.

Cele patru persoane, precum şi cei cu care au intrat în contact, respectiv membrii familiilor sunt monitorizate de către DSP Neamţ şi se vor afla în izolare voluntară acasă.

La nivelul judeţului Neamţ, în urma analizării locaţiilor care pot întruni condiţii pentru carantinarea persoanelor cu suspiciune de coronavirus au fost stabilite câteva locaţii corespunzătoare, cu un total de 66 de locuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici