Trei persoane au murit în urma unei explozii la o fabrică de armament din Rusia

Trei persoane au murit, patru au fost rănite şi alte cinci sunt date dispărute, în urma unei explozii la o fabrică de armament din oraşul Dzerzhinsk din Rusia, au transmis vineri autorităţile locale, citate de Reuters.

377 afișări
Imaginea articolului Trei persoane au murit în urma unei explozii la o fabrică de armament din Rusia

Trei persoane au murit în urma unei explozii la o fabrică de armament din Rusia

Explozia a avut loc vineri la o fabrică de armament şi exploziv din oraşul Dzerzhinsk, situat la aproximativ 400 de kilometri est de Moscova. Fabrica aparţine producătorului de stat Sverdlov.

Cinci persoane sunt încă dispărute.

„Am verificat lista persoanelor care erau prezente şi nu am reuşit să localizăm cinci dintre acestea. Am trimis mai mulţi angajaţi acasă, dar cei cinci sunt încă dispăruţi”, a declarat Mikhail Lebedev, directorul fabricii.

Autorităţile au deschis o investigaţie pentru a afla cauza exploziei.

Mikhail Lebedev a declarat că explozia accidentală a izbucnit în timp ce angajaţii distrugeau mai multe mine anti-tanc vechi, care aparţineau Ministerului Apărării.

Într-un alt incident petrecut vineri, doi angajaţi au murit într-o explozie la o fabrică de motoare de rachete şi aeronave din regiunea Samara din Rusia. Explozia a izbucnit în timp ce angajaţii curăţau un recipient de oxigen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici