TSA a interzis temporar prezenţa lichidelor la bordul avioanelor care vor efectua curse spre Rusia

Agenţia americană pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a interzis temporar, începând de joi, transportarea de lichide, geluri sau sprayuri de către pasagerii aerieni care vor pleca din Statele Unite spre Rusia, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă 2014.

62 afișări
Imaginea articolului TSA a interzis temporar prezenţa lichidelor la bordul avioanelor care vor efectua curse spre Rusia

TSA a interzis temporar prezenţa lichidelor la bordul avioanelor care vor efectua curse spre Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această directivă intervine la o zi după ce Executivul american a avertizat companiile aeriene care efectuează zboruri spre Rusia că terorişti ar putea ascunde explozivi în interiorul tuburilor de pastă de dinţi.

Directiva precizează că orice tip de lichid, gel sau spray este interzis la bordul avioanelor care vor efectua curse spre Rusia. Directiva nu se aplică medicamentelor prescrise.

"Aşa cum am făcut întotdeauna, politica noastră în materie de securitate, care cuprinde de fiecare dată un anumit număr de măsuri, uneori vizibile, alteori invizibile, va continua să răspundă (ameninţărilor potenţiale) şi să se adapteze în mod adecvat pentru protejarea cetăţenilor americani", a declarat un oficial al Departamentului pentru Securitate Internă.

Rusia a mobilizat aproape 40.000 de membri ai forţelor de securitate internă pentru a asigura securitatea la JO, care vor avea loc în perioada 7-23 februarie, la Soci, staţiune rusă situată pe litoralul Mării Negre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici