Turcia ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate, în contextul impasului politic

Turcia ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate, afirmă premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, în contextul în care Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) nu a reuşit să ajungă la un acord cu Partidul Republican (CHP) pentru formarea guvernului, informează site-ul agenţiei Bloomberg.

147 afișări
Imaginea articolului Turcia ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate, în contextul impasului politic

Turcia ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate, în contextul impasului politic (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Partidul AKP, fondat de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, a pierdut majoritatea parlamentară în urma alegerilor din iunie. Negocierile cu Mişcarea Naţionalistă (MHP) au eşuat din start, din cauza disensiunilor privind rolul lui Erdogan în guvernarea ţării.

Joi, se pare că şi negocierile cu Partidul Republican au eşuat, pe fondul disensiunilor privind politicile economice şi în materie de educaţie.

"Probabilitatea organizării alegerilor anticipate a crescut. De fapt, a devenit cam unica opţiune", a declarat Davutoglu după întâlnirea de două ore pe care a avut-o cu liderul CHP, Kemal Kilicdaroglu.

Criza politică de la Ankara intervine în contextul în care armata turcă a declanşat operaţiuni împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, în Siria, şi a militanţilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în nordul Irakului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici