Turcii au multiplicat postările pe Twitter după blocarea reţelei, ironizează Washingtonul

Statele Unite au ironizat luni blocarea accesului la Twitter în Turcia, afirmând că populaţia acestei ţări a trimis, din contră, şi mai multe mesaje pe reţeaua Twitter din momentul introducerii acestei interdicţii controversate, decise de premierul turc, Recep Tayyip Erdogan.

282 afișări
Imaginea articolului Turcii au multiplicat postările pe Twitter după blocarea reţelei, ironizează Washingtonul

Turcii au multiplicat postările pe Twitter după blocarea reţelei, ironizează Washingtonul (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Din ordinul premierului turc, autoritatea telecomunicaţiilor a blocat joi accesul la această reţea de socializare americană, pe care opozanţii au postat înregistrări ale unor conversaţii telefonice care îl implică pe Erdogan într-un scandal de corupţie.

Această măsură a stârnit furia din partea unor reprezentanţi ai comunităţii internaţionale, Washingtonul denunţând vineri o "limitare a libertăţii de exprimare".

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, Marie Harf, a declarat luni că "acum sunt şi mai multe mesaje pe Twitter provenind din Turcia, decât până la decizia de a bloca" reţeaua de socializare Twitter.

"În opinia mea, acesta este un mesaj interesant pentru cei care încearcă să limiteze libertatea de exprimare: aceasta nu funcţionează şi nu este un lucru bun", a criticat Harf.

Statele Unite "i-au spus în mod clar Guvernului turc că blocarea accesului la reţelele de socializare pentru cetăţenii săi este inacceptabilă", a reafirmat Harf.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici