Ucraina dă vestea care le provoacă fiori ruşilor: pregătirile pentru contraofensivă sunt aproape de finalizare

Pregătirile pentru contraofensiva ucraineană „sunt pe cale să se încheie”, informează ministrul Apărării de la Kiev.

4169 afișări
Imaginea articolului Ucraina dă vestea care le provoacă fiori ruşilor: pregătirile pentru contraofensivă sunt aproape de finalizare

Ucraina dă vestea care le provoacă fiori ruşilor: pregătirile pentru contraofensivă sunt aproape de finalizare

Ministrul Apărării a declarat astăzi că Ucraina a fost lovită aseară de diverse raiduri, cu un bilanţ de 16 victime, până în acest moment.

Ministrul Oleksii Reznikov a susţinut într-un briefing online că „de îndată ce va fi voia lui Dumnezeu, condiţiile meteorologice şi decizia comandanţilor, o vom face”, fără a da o dată precisă, din motive lesne de înţeles, pentru începerea contraofensivei.

Kievul pregăteşte de câteva luni un contraatac pentru a respinge forţele ruse din est şi din sud.

Totodată, numărul morţilor după atacul rusesc asupra regiunii Uman a crescut la 16. Acest lucru a fost raportat de Serviciul de Stat de Urgenţă al Ucrainei, potrivit UNIAN.

„Trupul unei persoane decedate a fost scos de sub dărâmăturile unei clădiri de locuinţe. În total, 16 persoane au murit, inclusiv 3 copii. Alte 18 persoane au fost rănite, dintre care 9 rămân internate, iar 17 persoane au fost salvate, inclusiv 3 copii”, se arată în comunicat. Atacurile ruseşti au lovit o clădire rezidenţială cu 9 etaje.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a lovit ţinte militare într-o serie de lovituri cu rachete aseară. Ministerul, citat de agenţia Tass, nu se referă însă la victimele civile anunţate de ucraineni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici