UE ar trebui să sprijine Macedonia în securizarea frontierei cu Grecia, avertizează Peter Doskozil

Uniunea Europeană ar trebui să sprijine Macedonia în securizarea frontierei cu Grecia, potrivit ministrului austriac al Apărării, Peter Doskozil, care a mai declarat, pentru publicaţia germană Die Welt, că ruta balcanică "trebuie să rămână închisă", relatează Deutsche Welle.

UE ar trebui să sprijine Macedonia în securizarea frontierei cu Grecia, avertizează Peter Doskozil (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Guvernul din Skopje a făcut un lucru extraordinar pentru întreaga Uniune Europeană, securizându-şi frontierele, a declarat Doskozil, pentru ediţia de miercuri a publicaţiei germane Die Welt, adăugând că această ţară balcanică merită o finanţare mai mare din partea UE.

"Noi, adică UE, nu ar trebui să lăsăm ţările în voia sorţii, atunci când acestea îşi asumă o sarcină importantă de securizare a graniţelor pentru noi", a spus el.

Austria a oferit deja ajutor Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei, în ceea ce priveşte securizarea frontierei.

"Ministerul Apărării verifică acum dacă am putea ajuta prin furnizarea de echipament, cum ar fi cel de supraveghere pe timp de noapte", a spus Doskozil.

Peste 12.000 de imigranţi se află în prezent în tabăra Idomeni din nordul Greciei.

Ruta balcanică folosită de refugiaţi "trebuie să rămână închisă", a mai declarat Doskozil, pentu ziarul german.

În acelaşi timp, oficialul austriac a avertizat în legătură cu faptul că imigranţii ar putea folosi alte rute pentru a ajunge în vestul Europei, subliniind că traficanţii de fiinţe umane câştigă miliarde de euro de pe urma lor.

"Ei ar putea avea drept ţintă Bulgaria, care are o frontieră extinsă cu Turcia. Între 400.000 şi 500.000 de imigranţi se află în apropiere de graniţă, pe teritoriul Turciei", a spus el.

În februarie, Austria a restricţionat accesul imigranţilor pe teritoriul său, prin impunerea unor cote zilnice, determinând Macedonia, Serbia, Croaţia şi Slovenia să îşi închidă graniţele pentru solicitanţii de azil.

Austria primeşte 80 de imigranţi pe zi şi permite unui număr de 3.200 să îi tranziteze teritoriul pentru a ajunge în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a respins ideea impunerii unei restricţii similare.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
AUSTRIA ,
MIGRATIE ,
MACEDONIA ,
uniunea europeana ,
frontiera ,
inchidere
COMENTARII
  • nu inteleg.. 17 mar 2016

    Cum sa primesti doar 80 imigranti pe zi cand sunt sute de mii de oameni pe drumuri!
    Cat costa sa ridici corturi decente, bude ecologice si restul pt acesti oameni!?

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor