UE constată că armistiţiul nu este aplicat în totalitate în Ucraina, menţinând sancţiunile antiruse

Uniunea Europeană a avertizat, marţi, că acordul de pace încă nu este aplicat "corespunzător" în estul Ucrainei, luând decizia de a menţine sancţiunile economice împotriva Rusiei.

213 afișări
Imaginea articolului UE constată că armistiţiul nu este aplicat în totalitate în Ucraina, menţinând sancţiunile antiruse

UE constată că armistiţiul nu este aplicat în totalitate în Ucraina, menţinând sancţiunile antiruse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deşi s-au înregistrat evoluţii încurajatoare în procesul politic şi în implementarea anumitor aspecte ale Memorandumului de la Minsk, trebuie aplicate corespunzător unele puncte esenţiale ale Acordului de pace", anunţă Serviciul European pentru Acţiune Externă (SEAE).

Confruntările armate continuă în unele zone din estul Ucrainei, în principal în apropierea aeroportului din Doneţk, în pofida armistiţiului stabilit în 5 septembrie.

Statele membre UE au înăsprit sancţiunile împotriva Rusiei pe 12 septembrie, vizând în principal bănci şi companii active în industria militară şi în sectorul petrolier. În total, 119 oficiali ruşi şi ucraineni sunt vizaţi de sancţiuni.

"Uniunea Europeană va continua angajamentul activ pentru găsirea unei soluţii politice la criza din estul Ucrainei. Vom urmări îndeaproape evoluţiile de pe teren şi modul în care este aplicat Memorandumul de la Minsk", precizează SEAE.

Conform unor surse europene, o nouă evaluare a situaţiei din Ucraina va fi făcută pe 20 octombrie, cu ocazia Consiliului pentru Afaceri Externe, programat în Luxemburg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici