Un al doilea fotograf, americanul Chris Hondros, a decedat la Misrata

Chris Hondros, un fotograf american lovit de un obuz de mortier care l-a ucis pe colegul lui britanic Tim Hetherington la Misrata, în Libia, a decedat miercuri, a anunţat agenţia de presă Getty Images, pentru care lucra acesta.

89 afișări
Imaginea articolului Un al doilea fotograf, americanul Chris Hondros, a decedat la Misrata

Un al doilea fotograf, americanul Chris Hondros, a decedat la Misrata (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Getty Images "este profund întristată că trebuie să confirme moartea fotografului său Chris Hondros, ucis în timp ce transmitea de la evenimentele din Libia, la 20 aprilie", a anunţat agenţia într-un comunicat.

Chris Hondros, în vârstă de 41 de ani, a fost lovit la cap de un tir de mortier în oraşul libian Misrata. El a decedat în urma rănilor suferite, la câteva ore după atac, a explicat Getty Images.

Miercuri, o fotografie realizată de Chris Hondros ocupa prima pagină a cotidianului Washington Post. Aceasta prezintă un gropar care sapă un mormânt într-un cimitir din Misrata.

În cursul aceluiaşi atac a murit şi colegul lui britanic Tim Hetherington, colaborator al revistei americane Vanity Fair.

Alţi doi fotografi au fost, de asemenea, răniţi: britanicul Guy Martin, fotograf liber-profesionist care lucra pentru agenţia Panos, şi americanul Michael Brown, care lucra pentru Corbis, potrivit directorului său de comunicare, Dan Perlet.

După două luni de conflict între forţele lui Muammar Kadhafi şi rebeli, trei jurnalişti au murit şi peste zece au fost deţinuţi sau declaraţi dispăruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici