Un bărbat a stat 38 de ani în închisoare nevinovat. Cine l-a salvat

Un bărbat care a petrecut mai mult de 38 de ani în spatele gratiilor pentru o crimă şi două tentative de crimă comise în 1983 a fost eliberat din închisoare, în California, după ce probele ADN au indicat un alt autor al faptelor.

3099 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a stat 38 de ani în închisoare nevinovat. Cine l-a salvat

Un bărbat a stat 38 de ani în închisoare nevinovat. Cine l-a salvat

Condamnarea lui Maurice Hastings, în vârstă de 69 de ani, a fost anulată la cererea procurorilor şi a avocaţilor săi, scrie The Guardian.

"M-am rugat tmulţi ani ca această zi să vină", a declarat Hastings: "Nu arăt pe nimeni cu degetul. Vreau doar să mă bucur de viaţa mea acum, cât o mai am".

Procurorul George Gascón a declarat: "Ceea ce i s-a întâmplat domnului Hastings este o nedreptate teribilă. Sistemul judiciar nu este perfect, iar atunci când aflăm de noi dovezi care ne fac să ne pierdem încrederea într-o condamnare, avem obligaţia de a acţiona rapid".

Victima în acest caz, Roberta Wydermyer, a fost agresată sexual şi ucisă cu un singur foc de armă în cap. Cadavrul ei a fost găsit în portbagajul maşinii sale din Inglewood, suburbie a Los Angelesului.

Hastings a fost acuzat de crimă în circumstanţe speciale, iar procurorul ceruse pedeapsa cu moartea. Juraţii l-au declarat vinovat şi a fost condamnat în 1988 la închisoare pe viaţă fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.

Hastings şi-a susţinut nevinovăţia încă din momentul arestării.

Hastings a cerut un test ADN în 2000, dar procurorul i-a respins cererea. Anul trecut, Hastings a depus o nouă declaraţie de nevinovăţie, iar testele ADN din iunie anul trecut au constatat că probele nu îi aparţin.

Profilul ADN a fost introdus într-o bază de date în octombrie a.c. şi a corespuns cu cel al unei persoane condamnate pentru o răpire armată, în care o femeie a fost introdusă în portbagajul unui vehicul, precum şi pentru agresiune sexuală asupra acesteia.

Suspectul respectiv, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a murit în închisoare în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici