Un bătrân s-a sinucis trăgându-şi un glonţ în cap în piaţa centrală a Atenei

Un bătrân s-a sinucis miercuri dimineaţa, trăgându-şi un glonţ în cap, în piaţa centrală din Atena, impresionând puternic trecătorii, în număr mare la acea oră de vârf, a anunţat agenţia de presă greacă ANA.

656 afișări
Imaginea articolului Un bătrân s-a sinucis trăgându-şi un glonţ în cap în piaţa centrală a Atenei

Un bătrân s-a sinucis trăgându-şi un glonţ în cap în centrul Atenei (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Potrivit primelor mărturii, bărbatul s-a sinucis pe scările pieţei Syntagma ce duc către esplanada Parlamentului, teatrul mai multor manifestaţii în ultimii doi ani împotriva curei de austeritate administrate Greciei.

Poliţia şi serviciile de urgenţă nu au putut decât să constate decesul bărbatului, în aşteptarea unei anchete care ar putea edifica motivele acestuia.

Mai multe studii au evidenţiat în ultimele luni o multiplicare a depresiilor şi sinuciderilor în Grecia, unde criza economică şi socială a condus la creşterea şomajului şi la scăderea salariilor şi pensiilor, sărăcind pături întregi ale populaţiei.

Grecia înregistrează totuşi un nivel al sinuciderilor mai scăzut decât în ţările din nordul Europei. În 2009, rata sinuciderilor era de trei la 100.000 de locuitori, reprezentând mai puţin de o treime din media europeană, potrivit institutului Eurostat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici