Un deputat naţionalist israelian îl acuză pe John Kerry de antisemitism - Haaretz

Un membru al Parlamentului israelian a criticat atitudinea secretarului de Stat american, John Kerry, acuzându-l de "tonuri antisemite" şi declaraţii "antiisraeliene", în contextul negocierilor de pace israelo-palestiniene, informează ziarul Haaretz.

193 afișări
Imaginea articolului Un deputat naţionalist israelian îl acuză pe John Kerry de antisemitism - Haaretz

John Kerry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"John Kerry exercită o presiune obsesivă asupra premierului Benjamin Netanyahu pentru avansarea procesului de pace. Premierul Netanyahu se confruntă cu lipsa de profesionalism a lui John Kerry, care are şi tonuri antisemite. De fapt, sunt şi elemente antiisraeliene în atitudinea lui Kerry", a afirmat deputatul israelian Moti Yogev, membru al formaţiunii naţionaliste Casa Evreiască (Habayit Hayehudi).

Liga Anti-Defăimare a denunţat declaraţiile parlamentarului israelian, catalogându-le drept "jignitoare, inflamatorii şi lipsite de fundament".

La jumătatea lunii ianuarie, ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, a lansat critici virulente împotriva planului de pace pentru Orientul Mijlociu propus de secretarul de Stat american John Kerry. "Secretarul de Stat John Kerry - care a venit aici determinat şi animat de o obsesie de neînţeles şi de un fel de mesianism - nu poate înţelege nimic despre conflictul cu palestinienii", a afirmat Yaalon în conversaţii private cu oficiali israelieni şi americani. "Singurul lucru care ne-ar putea salva ar fi ca John Kerry să câştige Premiul Nobel pentru Pace şi să ne lase în pace", a continuat Yaalon cu ironie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici