Un deputat rus propune introducerea unui embargo asupra vinurilor franţuzeşti

Un membru al Comisiei pentru Apărare din cadrul Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) a propus interzicerea importului de vinuri din Franţa, ca răspuns la decizia Parisului de a suspenda livrarea a două portelicoptere de tip Mistral către Rusia, relatează Moscow Times online.

147 afișări
Imaginea articolului Un deputat rus propune introducerea unui embargo asupra vinurilor franţuzeşti

Un deputat rus propune introducerea unui embargo asupra vinurilor franţuzeşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Hai să interzicem vânzarea de vinuri franţuzeşti în Rusia", a declarat marţi deputatul Vladimir Besonov pentru postul rusesc de radio de stat. "Fie şi numai să vorbim despre acest lucru poate aduce rezultatul dorit", a spus el.

Franţa a supendat "până la noi ordine", la presiunea aliaţilor săi occidentali şi din NATO, un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari cu Rusia privind livrarea a două nave polivalente de război din clasa Mistral. Parisul a anunţat că suspendă livrarea din cauza implicării Moscovei în conflictul armat din estul Ucrainei.

În cazul unei nerespectări a contractului, Franţa va fi obligată să înapoieze banii, pe care Moscova îi poate investi în alte proiecte, a declarat adjunctul ministrului rus al Apărării Iuri Borisov pentru ediţia de miercuri a ziarului Kommersant. "Portelicopterul nu este un element necesar pentru dezvoltarea Marinei noastre, însă vom găsi cum să cheltuim eficient banii daţi în avans, care ne vor fi returnaţi", a spus Borisov.

Pe lângă "pedepsirea" producătorilor francezi de vin, Besonov a îndemnat ca Rusia să nu mai cumpere nimic de la state membre NATO şi să treacă la folosirea armamentului produs în ţară. "Nici măcar hrană să nu mai fie achiziţionată de la statele membre NATO, ca să nu mai vorbim despre arme, deoarece este necesar să fie asigurată securitatea", a spus el. "Această achiziţie de armament este cea mai mare prostie, dacă nu o sabotare", a apreciat deşutatul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici