Un europarlamentar român recomandă vaccinarea antigripală la nivelul întregii UE

Eurodeputatul Cristian Buşoi, coordonatorul programului de Sănătate al UE, EU4Health, recomandă vaccinarea antigripală pentru „a diminua presiunea enormă de pe umerii sistemelor sanitare” din UE, greu încercate de pandemia de coronavirus, precum şi pentru protejarea sănătăţii individuale şi colective.

382 afișări
Imaginea articolului Un europarlamentar român recomandă vaccinarea antigripală la nivelul întregii UE

Un europarlamentar român recomandă vaccinarea antigripală la nivelul întregii UE

„Vaccinarea înainte de debutul sezonului gripal este cea mai puternică armă pe care o avem pentru a diminua presiunea enormă de pe umerii sistemelor sanitare din Uniune. Este una dintre concluziile în urma întâlnirii cu miniştrii Sănătăţii din UE”, a scris europarlamentarul român. 

Cristian Buşoi spune că în calitate de raportor al PE pentru programul de Sănătate al UE va solicita Parlamentului European majorarea bugetului de 1,7 miliarde de euro pentru ca UE să dezvolte noi vaccinduri „eficiente şi sigure”. 

„Până să intre în vigoare acest program, fiecare dintre noi poate ajuta sistemul de sănătate dacă este responsabil şi se protejează împotriva gripei sezoniere”, spune eurodeputatul, într-o postare pe Facebook.  

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii din România a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape.

Experţii în sănătate sunt îngrijoraţi că perioada sezonului gripal se va suprapune peste pandemia mondială de Covid-19. Alexandru Rafila a reacţionat de curând că îi este şi frică să se gândească la epidemia dublă, de Covid-19 şi de gripă.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici