Un guvernator din Japonia aprobă repornirea unei centrale nucleare în pofida unui ordin judiciar

Un guvernator nipon a aprobat repornirea unor reactoare nucleare de pe coastele Mării Japoniei în pofida unei decizii judiciare care interzice aceste activităţi, informează site-ul agenţiei DPA.

288 afișări
Imaginea articolului Un guvernator din Japonia aprobă repornirea unei centrale nucleare în pofida unui ordin judiciar

Un guvernator din Japonia aprobă repornirea unei centrale nucleare în pofida unui ordin judiciar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Issei Nishikawa, guvernatorul regiunii Fukui, a declarat că a aprobat repornirea a două reactoare ale centralei nucleare Takahama, situată la 400 de kilometri vest de Tokyo.

În februarie, Autoritatea de reglementare în domeniul nuclear a acordat autorizaţie de funcţionare centralei aparţinând companiei Kansai Electric. Avizul a fost acordat în virtutea noilor reglementări, adoptate după dezastrul din anul 2011, produs la centrala nucleară Fukushima.

Însă Tribunalul districtual din Fukui a emis în aprilie un ordin care interzice repornirea centralei nucleare din cauza unor probleme de siguranţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici