Un imigrant a fost ÎNJUNGHIAT mortal într-un centru de azilanţi din Suedia. Este al treilea incident de acest fel de la începutul anului

Un imigrant de 19 ani a fost înjunghiat mortal, vineri, într-un centru de primire a solicitanţilor de azil în Suedia, în apropiere de Stockholm, fiind al treilea incident de acest fel din ţară de la începutul anului, relatează publicaţia Le Figaro.

1734 afișări
Imaginea articolului Un imigrant a fost ÎNJUNGHIAT mortal într-un centru de azilanţi din Suedia. Este al treilea incident de acest fel de la începutul anului

Un imigrant a fost ÎNJUNGHIAT mortal într-un centru de azilanţi din Suedia. Este al treilea incident de acest fel de la începutul anului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Alţi trei solicitanţi de azil au fost reţinuţi de autorităţi pentru a fi interogaţi în legătură cu incidentul de vineri.

"Am deschis o anchetă în cazul atacului pentru a descoperi cauzele producerii acestuia. Am reţinut trei suspecţi pe care îi interogăm", a declarat Stefan Wickberg, un purtător al poliţiei locale din Lindesberg, unde a avut loc atacul, refuzând să precizeze naţionalităţile celor trei suspecţi şi a victimei.

Din primele cercetări ale anchetei, se pare că tânărul de 19 ani ar fi fost înjunghiat în urma unei dispute care a izbucnit, vineri dimineaţă, în apropierea centrului de primire a imigranţilor din localitatea Lindesberg, la vest de Stockholm.

Victima a fost înjunghiată în gât, fiind transportată la spital, unde a decedat la scurt timp de la sosire. Este al treilea incident de acest tip care s-a produs în apropierea unui centru de azilanţi în Suedia, ridicând probleme mari de securitate în interiorul acestor structuri de adăpost.

Centrele de azilanţi "reprezintă o problemă pentru noi, deoarece primim frecvent apeluri să intervenim în disputele izbucnite", a declarat Wickberg.

"Oamenii din aceste centre trăiesc într-o prea mare promiscuitate şi mulţi dintre ei provin din zone de conflict. Nu este clar pentru ei că trebuie să se înţeleagă cu toţi", a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

La jumătatea lunii trecute, un imigrant a murit şi alţi trei au fost înjunghiaţi într-o confruntare care a izbucnit în faţa unui centru pentru azilanţi din estul Suediei, din localitatea Ljusne, situată la peste 240 de kilometri de Stockholm. În ianuarie, o angajată a unui centru pentru refugiaţi minori a fost înjunghiată mortal de un adolescent imigrant.

În 2015, în Suedia s-au înregistrat 163.000 de solicitări de azil, fiind ţara cu cei mai mulţi imigranţi prin raportare la populaţia sa actuală, de circa zece milioane de locuitori.

Pe fondul creşterii numărului de imigranţi din ţară, numărul sesizărilor privind violenţele şi ameninţările din centrele de azilanţi a crescut mai mult de două ori în 2015, ajungând la un total de 322, faţă de 148 de sesizări înregistrate în anul predecent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici