Un judecător ucrainean care analiza dosarele unor protestari a fost asasinat

Un judecător ucrainean a fost ucis marţi seară de persoane necunoscute în oraşul Kremenciuk, a anunţat Ministerul de Interne, subliniind că magistratul analiza dosarele unor manifestanţi anchetaţi pentru participarea la proteste.

158 afișări
Imaginea articolului Un judecător ucrainean care analiza dosarele unor protestari a fost asasinat

Un judecător ucrainean care analiza dosarele unor protestari a fost asasinat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Judecătorul asasinat, Oleksandr Lobodenko, în vârstă de 34 de ani, a "analizat recent cazurile mai multor participanţi la acţiunile de protest", a anunţat Ministerul ucrainean de Interne într-un comunicat.

Manifestanţii au fost inculpaţi pentru "ocuparea unor instituţii publice".

Judecătorul a refuzat însă plasarea inculpaţilor în detenţie provizorie, cum solicita Parchetul, şi a decis arestul la domiciliu.

Ucraina este din noiembrie anul trecut teatrul unor proteste fără precedent, ca urmare a deciziei autorităţilor de la Kiev de a refuza semnarea Acordului de Asociere cu UE, în favoarea apropierii de Rusia.

Centrul Kievului este ocupat de aproape trei luni de manifestanţi. De asemenea, mai multe administraţii regionale se află sub controlul manifestanţilor, în urma unor confruntări violente cu forţele de ordine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici