Un jurnalist occidental a fost ucis într-un atac cu obuze produs în Siria

Un jurnalist străin, cel mai probabil occidental, a fost ucis miercuri într-un atac cu obuze produs în oraşul sirian Homs, bastionul mişcării de protest faţă de regimul Bashar al-Assad, afirmă martori care susţin că alţi jurnalişti au fost răniţi în incident.

238 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist occidental a fost ucis într-un atac cu obuze produs în Siria

Un jurnalist occidental a fost ucis într-un atac cu obuze produs în Siria (Imagine: Mediafax Foto)

Postul de televiziune France 2 a comunicat că jurnalistul ucis este corespondentul său pentru Orientul Mijlociu, Gilles Jacquier.

Este vorba de primul jurnalist occidental ucis în Siria de la începerea revoltei împotriva regimului, pe 15 martie 2011.

Potrivit martorilor, un obuz a căzut în mijlocul unui grup de jurnalişti care făceau un reportaj în acest oraş.

Ministerul sirian al Informaţiilor a confirmat incidentul, refuzând să ofere detalii.

Conform ONU, peste 5.000 de persoane au fost ucise în violenţele care durează în Siria din martie 2011, 400 de morţi înregistrându-se de la începerea misiunii de observare a Ligii Arabe, pe 26 decembrie.

Jurnaliştii se aflau la Homs în cadrul unei deplasări autorizate de regimul sirian, care limitează, în general, circulaţia jurnaliştilor străini.

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacul cu obuze a avut loc la limita cartierelor Akrama şi Al-Nuzha, fiind ucis un jurnalist occidental şi şase sirieni.

OSDO a cerut iniţierea unei anchete în acest caz pentru a se stabili cine a lansat obuzele. Martorii susţin că la originea atacului sunt serviciile de securitate siriene.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici