Un lider taliban, despre care se crede că ar fi orchestrat mai multe atentate, arestat în Pakistan

Autorităţile pakistaneze au anunţat că au arestat un lider taliban despre care se crede că ar fi orchestrat trei atentate cu bombă în provincia Baluchistan din sud-vestul ţării, potrivit unui oficial al guvernului local, citat de site-ul agenţiei Reuters.

381 afișări
Imaginea articolului Un lider taliban, despre care se crede că ar fi orchestrat mai multe atentate, arestat în Pakistan

Un lider taliban, despre care se crede că ar fi orchestrat mai multe atentate, arestat în Pakistan (Imagine: Twitter)

Saeed Ahmed Badani, liderul taliban arestat recent, se număra printre organizatorii a trei atacuri teroriste în anul 2016, soldate cu peste 180 de morţi, a anunţat Anwar ul Haq Kakar, un purtător de cuvânt al administraţiei provinciei Baluchistan.

În cursul audierilor, Badani a mărturisit că ar fi primit fonduri de la serviciile secrete afgane şi indiene, a declarat Safraz Bugti, ministrul de Interne al provinciei.

Şi un lider al grupării islamiste Jamaat-ul-Ahrar, o facţiune desprinsă din mişcarea talibană pakistaneză, care s-a predat luna trecută autorităţilor din Pakistan, a declarat că ar fi primit fonduri de la serviciile secrete din ţări vecine.

India şi Afganistanul, care de mai multe ori au acuzat Pakistanul că ar orchestra atacuri teroriste pe teritoriul lor, au respins aceste afirmaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici