Mii de persoane au strâns peste 25.000 de lire sterline pentru omul străzii care a devenit erou în urma atacului din Manchester

Mii de persoane s-au mobilizat pentru a strânge bani pentru omul stăzii devenit erou în urma atacului din Manchester. În cadrul unui interviu, acesta a povestit momentele de groază la care a fost martor în urma tragediei. Cerşea în foaierul unde a fost declanşată explozia. Apoi a început haosul, scrie Independent.

6218 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au strâns peste 25.000 de lire sterline pentru omul străzii care a devenit erou în urma atacului din Manchester

Mii de persoane au strâns peste 25.000 de lire sterline pentru omul străzii care a devenit erou în urma atacului din Manchester

O pagină dedicată crowfunding-ului a reuşit să strângă peste 25.000 de lire sterline pentru Chris Parker, bărbatul care a alergat în Manchester Arena pentru a-i ajuta pe răniţi, scrie Independent.

Chris Parker, în vârstă de 33 de ani, este văzut drept un ”adevărat erou” al tragediei de luni din Marea Britanie, după ce acesta a povestit cum a ţinut în braţe o femeie rănită grav la picioare şi la cap. 

"M-am trezit la pământ, apoi m-am ridicat şi am început să ajut oamenii care strigau după ajutor", spune Parker.

Cel mai şocant este că a fost un concert al copiilor, spune Chris Parker.

"Erau pene şi şuruburi peste tot. Oamenii aveau găuri în spate. Nu pot să trec peste urletele pe care le tot aud şi peste miros. Miroasea a carne arsă", încheie Parker.

După tragedia care a lovit Marea Britanie, britanicul Michael Johns a lansat o campanie de strângere de fonduri, cu scopul de a-l ajuta pe Chris Parker.

”La fel ca mulţi alţii, am fost îngrozit de veştile care au venit din Manchester. Printre detaliile care mi-au atras atenţia, se numără povestea lui Parker, care a dat dovadă de un curaj nemaiîntâlnit” a declarat Johns.

Aproximativ 300 de persoane au donat în prima oră de la lansarea campaniei, în mai puţin de 24 de ore strângându-se suma de 25.000 de lire.

Alte campanii asemănătoare au fost lansate în sprijinul unui al doilea om al străzii, devenit şi el erou, pe nume Steve. Acesta dormea lângă  Manchester Arena în seara atacului şi a povestit jurnaliştilor cum a scos ”cuie din feţele copiilor”, după ce s-a grăbit să ajungă la locul atacului.

În Marea Britanie au fost lansate şi campanii de ajutorare a familiilor victimelor, una dintre aceasta strângând 750.000 de lire sterline în câteva ore.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici