Congresmeni democraţi cer date despre conturi asociate lui Donald Trump care ar avea legături cu Rusia

Membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor din SUA au cerut informaţii din partea Deutsche Bank despre eventuale conturi asociate preşedintelui Donald Trump care ar avea legături cu Rusia, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

620 afișări
Imaginea articolului Congresmeni democraţi cer date despre conturi asociate lui Donald Trump care ar avea legături cu Rusia

Congresmeni democraţi cer date despre conturi asociate lui Donald Trump care ar avea legături cu Rusia

Membri democraţi ai Comisiei pentru Servicii Financiare din Camera Reprezentanţilor au anunţat miercuri că i-au trimis o scrisoare directorului filialei din SUA a Deutsche Bank, John Cryan, în care cer informaţii despre credite primite de Donald Trump pentru afacerile imobiliare şi dacă acestea au fost garantate de Administraţia Rusiei.

Congresmenii cer şi informaţii despre o schemă financiară care a permis transferul din Rusia a zece miliarde de dolari.

"Congresul încă este în întuneric în legătură cu împrumuturile acordate de compania Deutsche Bank preşedintelui Trump, dacă acestea au fost garantate de Administraţia Rusiei sau au vreo legătură, oricare, cu Rusia. Este esenţial ca banca să ofere Comisiei informaţiile necesare pentru evaluarea scopului şi concluziilor evaluărilor interne", se arată în scrisoarea trimisă Deutsche Bank.

Democraţii nu pot obliga Deutsche Bank să ofere documentaţia. Comisia pentru Servicii Financiare a Camerei Reprezentanţilor poate face o solicitare formală, dar decizia va fi luată doar prin cooperarea congresmenilor republicani. Până în prezent, niciun republican nu a semnat solicitarea adresată Deutsche Bank.

John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite, a declarat marţi, în cursul audierilor în Congres, că a fost preocupat de unele interacţiuni între membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi oficiali ruşi. John Brennan a fost audiat marţi în Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, unul dintre organismele care anchetează ingerinţele Rusiei în campania electorală din Statele Unite. Congresmanul republican Tom Rooney l-a întrebat pe John Brennan dacă a descoperit vreodată dovezi directe despre legături între echipa de campanie a lui Donald Trump şi apropiaţi ai preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. "Au existat informaţii că serviciile ruse erau implicate direct în acest efort, cu scopul de a face unele persoane să acţioneze în numele lor, voluntar sau involuntar. Am fost preocupat de contacte pe care ruşii le aveau cu persoane din SUA", a răspuns John Brennan.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, va coordona investigaţiile. Potrivit unor surse, Robert Mueller, "a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire" de către Preşedinţia SUA a ilegalităţilor comise de apropiaţi ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruşi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici