Un oficial responsabil cu securitatea cibernetică a administraţiei americane a demisionat

Un oficial de rang înalt din Departamentul american pentru Securitate Internă, responsabil cu apărarea administraţiei americane în faţa atacurilor informatice, a demisionat luni, a anunţat departamentul, confirmând o informaţie publicată pe un site de Internet.

476 afișări
Imaginea articolului Un oficial responsabil cu securitatea cibernetică a administraţiei americane a demisionat

Un oficial responsabil cu securitatea cibernetică a administraţiei americane a demisionat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Randy Vickers a demisionat din funcţia de director al aripii operaţionale a diviziei de securitate cibernetică din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă. Demisia sa a fost anunţată într-un e-mail transmis membrilor personalului.

Un oficial din cadrul departamentului a refuzat însă să ofere o explicaţie pe această temă, declarând că nu obişnuieşte să comunice problemele legate de personal.

Site-ul Information Weeks, care a dezvăluit demisia lui Randy Wickers, constată că aceasta vine după o serie de atacuri cibernetice comise împotriva reţelelor informatice ale administraţiei americane de grupurile de hackeri Lulz Security şi Anonymous.

Lulz Security a revendicat în ultimele săptămâni atacuri informatice asupra reţelelor CIA, Senatului american sau Departamentului pentru Securitate Publică al statului Arizona (sud-vest).

Potrivit e-mailului care anunţa demisia lui Randy Wickers, obţinut de AFP, această demisie ar intra în vigoare de vineri. Oficialul ar urma să fie înlocuit de directorul adjunct al diviziei, Lee Rock, până când un nou director va fi numit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici