Un pilot al Air Algerie figura printre pasagerii avionului prăbuşit în Mali

Un pilot şi un şef al personalului de bord din cadrul companiei Air Algerie figurau printre pasagerii cursei AH5017, care s-a prăbuşit joi în Mali cu 118 persoane la bord, au anunţat vineri colegii lor.

101 afișări
Imaginea articolului Un pilot al Air Algerie figura printre pasagerii avionului prăbuşit în Mali

Un pilot al Air Algerie figura printre pasagerii avionului prăbuşit în Mali (Imagine: Swiftair)

Pilotul Lotfi Debaili şi şeful de personal erau în misiune pentru a prospecta locuri de cazare pentru echipajele Air Algerie care efectuau cursa Alger-Ouagadougou, au explicat colegii acestora.

Compania asigură patru curse dus-întors pe această rută.

Lotfi Debaili, în vârstă de aproximativ 30 de ani şi tatăl a doi copii, s-a angajat la Air Algerie în 2005, potrivit paginii sale de Facebook, consultată de AFP.

Titular al unei diplome de inginer în informatică de la Universitatea din Bab-Ezzouar (la periferia Algerului), acesta şi-a efectuat pregătirea de pilot în 2001/2002, la Oxford Aviation Academy.

Fragmente ale aparatului, un McDonnell Douglas MD83 cu destinaţia Alger, care s-a prăbuşit la 50 de minute după ce a decolat din Ouagadougou, au fost găsite în Mali, în apropiere de graniţa cu Burkina Faso.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici