Un republican îi critică de "ipocrizie" pe membrii partidului care îl apară pe Trump

Reprezentantul american Adam Kinzinger, unul dintre cei doi republicani care s-au alăturat anchetei Congresului privind asaltul asupra Capitoliului de către susţinătorii lui Donald Trump, i-a acuzat pe membrii partidului său de "ipocrizie" pentru că au apărat modul în care fostul preşedinte a gestionat documentele clasificate.

607 afișări
Imaginea articolului Un republican îi critică de "ipocrizie" pe membrii partidului care îl apară pe Trump

"Ipocrizia oamenilor din partidul meu, care au petrecut ani de zile scandând <<închideţi-o>> pe Hillary Clinton din cauza unor e-mailuri şterse sau, citez, ştergerea unui server, sunt acum acolo apărând un om care foarte clar nu a luat la inimă securitatea naţională a Statelor Unite", a declarat Kinzinger în timpul unui interviu acordat emisiunii "Meet the Press" de la NBC, citează Reuters.

Departamentul Justiţiei din SUA a publicat, vineri, o versiune redactată a unui document elaborat de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) în baza căruia a fost efectuată percheziţia în reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump, anchetatorii invocând presupusa prezenţă a unor documente secrete.

Trump spune că nu a făcut nimic greşit şi că este victima unui atac politic.

Trump şi mulţi alţi republicani au criticat-o ani de zile pe fosta sa rivală din campania din 2016, fostul secretar de stat american Hillary Clinton, pentru că a folosit un server privat de e-mail pentru unele comunicări publice oficiale, dintre care unele conţineau informaţii clasificate.

Trump a condus în mod regulat mitinguri politice cu susţinători care scandau "Închideţi-o".

Kinzinger şi reprezentanta Liz Cheney sunt cei doi republicani care fac parte din comisia specială de nouă membri a Camerei Reprezentanţilor care investighează atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului şi activităţile lui Trump din jurul acelei zile.

Kinzinger, care a ales să nu solicite realegerea, a declarat că, fie în audierile viitoare, fie într-un raport oficial al comisiei, vor fi dezvăluite "mai multe profunzimi" despre comportamentul lui Trump în timpul revoltei. El a adăugat: "Unul dintre cele mai intrigante lucruri va fi o parte din finanţare... o mare parte din aceşti bani au fost strânşi sub sloganul "opriţi furtul", fără nicio intenţie de a face ceva pentru a opri aşa-numitul furt".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici