Un român a murit, iar altul este grav rănit, în urma unui accident de teleferic produs în Italia/ MAE a cerut autorităţilor italiene detalii despre accident

Un muncitor român a murit, iar altul este în stare gravă după ce au fost loviţi de cabina unui teleferic pentru transportul lemnului, căzută după ce cablul s-a rupt, într-o zonă muntoasă din nordul Italiei, afirmă surse citate de presa italiană.

5983 afișări
Imaginea articolului Un român a murit, iar altul este grav rănit, în urma unui accident de teleferic produs în Italia/ MAE a cerut autorităţilor italiene detalii despre accident

Un român a murit, iar altul este grav rănit,în urma unui accident de teleferic produs în Italia - surse

UPDATE 16:52 MAE român a cerut autorităţilor italiene detalii despre accidentul soldat cu moartea unui român

Ministerul Afacerilor Externe a cerut autorităţilor italiene date suplimentare privind starea de sănătate a persoanei rănite, precum şi circumstanţele producerii accidentului din regiunea Lombardia, soldat cu decesul unui muncitor şi cu rănirea gravă a altuia, ambii cetăţeni români.

”Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul produs în nordul Italiei, regiunea Lombardia, soldat cu decesul unui muncitor de cetăţenie română şi cu rănirea gravă a altui cetăţean român.
Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii unor date suplimentare privind starea de sănătate a persoanei rănite, precum şi circumstanţele producerii accidentului”,
se arată într-un răspuns la o solicitare MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii oficiului consular român monitorizează cazul şi sunt în contact cu autorităţile italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Un român a murit, iar altul este grav rănit, în urma unui accident de teleferic produs în Italia

Accidentul a avut loc vineri seară în zona Fusino, la altitudinea de 1.800 de metri, în localitatea Valtellina (Grosio, regiunea italiană Lombardia, nord), situată în apropierea frontierei Italiei cu Elveţia, informează postul RAI News, cotidianul La Repubblica şi site-ul Today.it.

Cablul unui teleferic industrial, folosit pentru transportul lemnului, s-a rupt, iar o cabină a căzut şi a lovit doi muncitori români, care se aflau la sol. Potrivit presei italiene, este vorba de angajaţii unei companii elveţiene care are un contract pentru exploatarea lemnului forestier în nordul Italiei.

Surse citate de presa italiană au anunţat că un muncitor român în vârstă de 41 de ani a murit, iar altul, în vârstă de 43 de ani, a fost rănit grav, fiind transferat la Spitalul Eugenio Morelli din localitatea Sondalo.

La locul accidentului au fost trimise echipe salvamont, pompieri, agenţi ai carabinierilor şi ai Gărzii Financiare italiene, iar operaţiunile de intervenţie au durat câteva ore, vineri seară şi în cursul nopţii. Anchetatorii încearcă să afle cauzele accidentului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici