Un tânăr complet dezbrăcat, înarmat cu un cuţit, împuşcat de poliţie la Berlin

Un tânăr complet dezbrăcat, înarmat cu un cuţit, a fost ucis de către un poliţist faţă de care a manifestat o atitudine ameninţătoare, în apropiere de Primăria Berlinului, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al poliţiei.

349 afișări
Imaginea articolului Un tânăr complet dezbrăcat, înarmat cu un cuţit, împuşcat de poliţie la Berlin

Un tânăr complet dezbrăcat, înarmat cu un cuţit, împuşcat de poliţie lângă Primăria Berlinului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, care s-a aşezat pe o fântână, şi-a provocat răni cu lama, după care l-a ameninţat pe unul dintre poliţiştii ce încerca să se apropie de el, a precizat purtătorul de cuvânt.

Tânărul, în vârstă de aproximativ 25 de ani, a refuzat să se supună somaţiilor, iar un poliţist a deschis focul, atingându-l în partea de sus a corpului. Tânărul nu a supravieţuit rănii. Motivul comportamentului, dar şi identitatea sa continuau să fie necunoscute vineri după-amiaza, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, care cita mărturii despre un bărbat cu o vorbire incoerentă.

Potrivit agenţiei germane DPA, care citează o sursă din cadrul poliţiei, tânărul a refuzat să arunce cuţitul, iar, după ce şi-a pus lama de aproximativ 20 de centimetri la gât, l-a ameninţat pe poliţist. Potrivit acestei surse, urmează să fie efectuată o autopsie, pentru confirmarea faptului că tirul poliţistului este cauza morţii, ci nu rănile pe care şi le-a provocat tânărul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici