Una dintre cele mai căutate teroriste din lume, supranumită "Văduva Albă", a fost ucisă de un lunetist rus - FOTO

Terorista britanică Samantha Lewthwaite, cunoscută drept "Văduva Albă", ar fi fost împuşcată mortal în urmă cu două săptămâni în Ucraina, de un lunetist rus, relatează Irish Independent în ediţia electronică.

1108 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai căutate teroriste din lume, supranumită "Văduva Albă", a fost ucisă de un lunetist rus - FOTO

Terorista britanică Samantha Lewthwaite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Una dintre cele mai căutate teroriste din lume, Samantha Lewthwaite, care lupta în cadrul unui batalion ucrainean, a fost ucisă de un lunetist voluntar", relatează agenţia de presă rusă Regnum.

"Conform informaţiilor noastre, Văduva Albă lupta de partea batalionului ucrainean de voluntari Aidar, ca lunetist", precizează agenţia rusă.

"Ea a fost ucisă de un lunetist voluntar, care a venit din Rusia să lupte pe frontul din Lugansk", adaugă Regnum, precizând că "serviciile speciale ucrainene au pus un preţ de aproape un milion de dolari pe capul lunetistului rus care a ucis-o pe terorista britanică".

Lewthwaite, supranumită "Văduva Albă", era pe lista principalilor suspecţi căutaţi de autorităţile britanice, iar în septembrie au apărut informaţii conform cărora s-a alăturat teroriştilor din gruparea Stat Islamic în Siria.

Lewthwaite a fost căsătorită cu Jermaine Lindsay, unul dintre autorii atentatelor sinucigaşe comise la Londra pe 7 iulie 2005. Ea ar fi fugit din Marea Britanie în 2009 şi era suspectată de implicare într-o serie de atacuri comise în Kenya.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici